Lenovo laptop kék halál hibajelenség


Mi az a kék képernyő?

A Blue Screen of Death (BSoD) egy olyan hibaképernyő, amely egy végzetes rendszerhiba után jelenik meg a Windows rendszeren, amelyet leállási hibának is neveznek. Azt jelzi, hogy a számítógép kritikus problémába ütközött, leggyakrabban sérült kód vagy illesztőprogram-kompatibilitás miatt, ezért javítás céljából le kell állítani. A BSoD kék árnyalata adja a nevét; A Windows 10 előtt a szín sötétkék volt.

Mi okozza a kék képernyőt?

A kék képernyő különféle rendszerhibák, például RAM sérülés, vírusfertőzés, illesztőprogram-kompatibilitási problémák és egyéb szoftverhibák miatt jelenhet meg. Sok esetben a kék képernyő hiba mögött meghúzódó kiváltó ok hardverhibának, például problémás memóriamoduloknak vagy hibás videokártyáknak tulajdonítható.

Hogyan javíthatom ki a kék képernyő hibáját?

A Blue Screen of Death probléma megoldásának legjobb módja egy hibaelhárítási eljárás. Ez magában foglalja a készülék újraindítását csökkentett módban, és a nemrég telepített illesztőprogramok vagy alkalmazások eltávolítását. Előfordulhat, hogy a hardverproblémákat is ellenőriznie kell úgy, hogy diagnosztikai teszteket futtat az eszközhöz csatlakoztatott összes hardverelemen, és szükség esetén kicseréli a hibás összetevőket. Végül futtasson vizsgálatokat víruskereső szoftverrel , és javítson ki minden lehetséges fertőzést, amely a BSoD-hibát okozhatta.

Melyek a kék képernyők leggyakoribb típusai?

A kék képernyők néhány gyakori típusa: „STOP Error 0x7B”, amely sérült rendszerleíró fájlokat jelez; „STOP Error 0x50”, amely akkor fordul elő, ha nincs elegendő RAM; „STOP Error 0x0000007F”, amelyet nem kompatibilis illesztőprogramok okoznak; és „STOP Error 0xc000021a”, amely akkor fordul elő, ha a programok nem reagálnak megfelelően a végrehajtási folyamataik során.

Mit jelent, ha kék helyett fehér képernyőt kapok?

Ha kék helyett fehér képernyőt kap, ez valószínűleg azt jelenti, hogy probléma volt az operációs rendszer kernelének a memóriába való betöltésekor a rendszerindítás során – az ilyen típusú probléma általában alaposabb diagnosztikai vizsgálatot igényel a kiváltó ok meghatározásához. és megoldási lépéseket biztosítanak.

Mi a teendő, ha nincs időm hibaelhárítási eljárások végrehajtására?

Ha az idő nincs az Ön oldalán a BSoD-hibák kezelésekor, akkor a legjobb gyakorlat, ha képzett informatikai szakemberekkel forduljon, akik gyorsan diagnosztizálják, hogy mi okozhatja a problémát az operációs rendszeren vagy a hardverkonfiguráción belül – ők képzett szakemberek, akik értik, hogyan kell ezek a rendszerek. Szakértői szinten dolgozik, és könnyen azonosíthatja, hogy mit kell javítani, így nem kell aggódnia amiatt, hogy saját maga hajtson végre bonyolult hibaelhárítási lépéseket.

Hogyan gyorsíthatom fel a számítógépemet?

Számos módja van a számítógép felgyorsításának. Mindenekelőtt azt javasoljuk, hogy ellenőrizze a hardverproblémákat egy teljes rendszerdiagnosztikai vizsgálat lefuttatásával, és győződjön meg arról, hogy az összes eszközillesztőprogram és operációs rendszer fájl naprakész – ha vannak elérhető frissítések, azokat azonnal telepíteni kell. Ezenkívül lemezterületet szabadíthat fel a merevlemezen a felesleges fájlok, például a régi dokumentumok vagy szoftveralkalmazások rendszeres törlésével. Ezenkívül fontolja meg a programok automatikus elindulásának letiltását a gép indításakor – ez segít csökkenteni a számítógép indításakor felhasznált RAM mennyiségét. Végül rendszeresen futtasson vírusirtó/rosszindulatú programok ellenőrzését a számítógépén, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a rosszindulatú szoftverek nem lassítják le a rendszert. Ezekkel az egyszerű lépésekkel észrevehető javulást tapasztalhat gépe teljesítményében.

Mi a teendő, ha a számítógépem kék képernyő hibaüzenetet jelenít meg?

Ha kék képernyő hibát észlel a számítógépén, fontos, hogy maradjon higgadt, és vegye figyelembe a képernyőn megjelenő hibaüzeneteket vagy kódokat, hogy megfelelően el tudja végezni a hibaelhárítást. Ez az információ hasznos lehet a probléma okának meghatározásában. Először ellenőrizze, hogy a számítógép hűtőventilátorai megfelelően működnek-e, mivel a túlmelegedett alkatrészek gyakori okai a váratlan leállásoknak, amelyek kék képernyőhöz vezethetnek. Ha nincs bizonyíték fizikai károsodásra, próbálja meg újraindítani a gépet csökkentett módban, amely lehetővé teszi a kulcsfontosságú diagnosztikai eszközök elérését anélkül, hogy normál Windows módba kellene indítania; Ez segíthet meghatározni, hol van a hiba – legyen szó telepített programokról, illesztőprogramokról vagy akár mélyen megbúvó rosszindulatú programfertőzésekről a gépen. A javítások elvégzése előtt mindenképpen készítsen biztonsági másolatot a külső meghajtóra mentett kritikus adatokról, hogy ne veszítsen értékes információkat arra az esetre, ha a javítási kísérletek során valami baj történne. Ha minden más nem segít, előfordulhat, hogy szakember segítségét kell kérnie.

Milyen egyéb hibaelhárítási lépéseket tehetek?

Az olyan alapvető hibaelhárítási technikákon túl, mint például az elavult eszközillesztő-programok frissítése vagy a szükségtelen alkalmazások/programok eltávolítása az indítási listákról, javíthatja a teljesítményproblémákat, ami számos lehetséges kékképernyő-hibához vezethet; Javasoljuk, hogy minden közvetlenül és közvetve csatlakoztatott periféria (kábelek és perifériák) kompatibilis legyen a megfelelő géppel a telepítés előtt, különben bizonyos telepített programok és alkalmazások nem kívánt viselkedést okozhatnak; Ezenkívül a dedikált biztonsági alkalmazásokkal, például a Microsoft Security Essentials/Windows Defender segédprogramokkal végzett rendszeres ellenőrzések észlelik a fenyegetések végét, mivel ezek a fertőzések nagymértékben hozzájárulhatnak a PC szabálytalan viselkedéséhez, és olyan homályos és nemkívánatos hibákhoz vezethetnek, mint például a BSOD-k (Blue Screen Of Death).

Miért kapok kék képernyő hibát?

Ha egy számítógép olyan problémával találkozik, amelyről úgy gondolja, hogy kárt okozhat, ha nem állítják le azonnal, akkor leáll, és kék képernyőt jelenít meg, hogy figyelmeztesse Önt, hogy valami komoly baj van, és azonnali figyelmet igényel, mielőtt újra használhatná a gépet. A probléma természetétől függően előfordulhat, hogy több területen is hibaelhárítást kell végeznie, vagy diagnosztikai teszteket kell végrehajtania a kiváltó ok megtalálása és kijavítása érdekében.

Hogyan akadályozhatom meg a halál kék képernyőjét?

Az ilyen típusú nemkívánatos leállások megelőzésének legjobb módja annak biztosítása, hogy rendszere naprakész maradjon az összes szükséges frissítéssel és javítással mind a hardver-, mind a szoftveralkalmazásokhoz, valamint hogy minden csatlakoztatott külső eszköz, például USB-meghajtó kompatibilis a készülékével. aktuális konfiguráció. Ezenkívül az alkatrészek tisztán tartása a por felhalmozódásától és megfelelő karbantartása segít a hőmérséklet ellenőrzésében, ami csökkentheti a hővel kapcsolatos problémák miatti véletlenszerű rendszerösszeomlások esélyét. Végül, az online böngészés során bevált biztonsági gyakorlatok betartása segít megvédeni a gépet a rosszindulatú tevékenységektől, amelyek véletlenül katasztrofális hibákhoz, például BSoD-khoz vezethetnek.


Felújított lenovo laptop

Felújított lenovo laptop

Prémium modelleket újítunk fel, hogy garantáljuk a legjobb ár-teljesítmény arányt.

Felújított lenovo laptop

Lenovo ThinkPad

Felújított lenovo laptop

Felújított lenovo laptop

Lenovo ThinkPad

Felújított lenovo laptop

Felújított lenovo laptop

Lenovo ThinkPad

Felújított lenovo laptop

Felújított lenovo laptop

Felújított lenovo laptop

Hogyan zajlik a felújítás? Felújított lenovo laptop.

A felújításra szánt termékeket nagyrészt külföldi nagyvállalatoktól vásároljuk. A laptopok és számítógépek prémium modelljeire összpontosítunk, amelyek legfeljebb két-három évig voltak használatban. A használat ellenére továbbra is teljesen működőképes állapotban vannak, megőrzik értéküket, és a felújításnak köszönhetően nem kell feleslegesen hulladéklerakóba kerülniük.

Az alapos felújítási folyamat nem kezdődhet el precíz tisztítás nélkül. A profilaxis a felújítási folyamat első lépése. A berendezést portalanítjuk, eltávolítjuk a külső és belső szennyeződéseket, ennek köszönhetően meghosszabbítjuk az élettartamát. A tisztítással a jövőben elkerülhetjük a felesleges meghibásodást. A teljes körű mechanikus és vegyi tisztítás után kicseréljük a sérült vagy hibás alkatrészeket, leggyakrabban a topcovert vagy a palmrestet.

És mivel az alapos felújítási folyamat garantálja az egyes alkatrészek 100%-os műszaki állapotát, minden darab alapos stressztesztelésen esik át. Ezáltal meghatározzuk a számítógép valódi állapotát és az akkumulátor élettartamát.

A piac egyetlen felújítójaként különös figyelmet fordítunk a billentyűzet újranyomtatására. A lokalizált magyar billentyűzetről eltávolítjuk a korábbi használat összes jelét. A felújítási folyamat része a gépek alapos fényesítése. Ennek köszönhetően olyan prémium felújított készülék kerül a kezedbe, amely szinte megkülönböztethetetlen az új daraboktól.

Felújított lenovo laptop